Soorten kraamzorg

Er zijn verschillende vormen van kraamzorg:

  1. Assistentie tijdens de (thuis) bevalling. Dit gaat buiten de indicatieuren om.
  2. Volledige kraamzorg. Dit is de standaard zorg met een maximum van 49 uur in 8 dagen. Ik adviseer altijd om deze te reserveren.  Er is dan alle tijd om jullie op een ontspannen manier de eerste week te laten beleven.
  3. Minimum kraamzorg. Er wordt dan in overleg 3 of 4 uur zorg per dag gegeven, maximaal 8 dagen.  In veel gevallen is dit echter te weinig. Uiteraard overleggen we bij de intake wat bij jullie past.
  4. Couveuse nazorg. Dit gaat in als jullie baby na de 10e dag vanaf de geboorte thuis komt uit het ziekenhuis.  Het aantal uren is afhankelijk van je verzekeringspakket.
  5. Adoptie kraamzorg kan bij een adoptiekindje wat jonger is dan 6 maanden. De mogelijkheden zijn afhankelijk van je verzekeringspakket.
  6. Kraamzorg als de baby is overleden voor- of vlak na de geboorte. Als moeder heb je toch een bevalling meegemaakt en zullen er controles gedaan moeten worden mbt je herstel. Kraamzorg krijgt dan een heel ander karakter maar kan zeker een goede aanvulling zijn in het proces waar je dan met al je verdriet doorheen gaat.  Jullie wensen staan centraal uiteraard.

Bij alles geldt: extra kraamzorg inkopen buiten de verzekeringsuren is altijd mogelijk.

Vraag gerust naar de mogelijkheden als je daar belangstelling voor hebt.

 

  • 1
  • 2
  • 3